• Kategorie
  • KASZA PĘCZAK JĘCZMIENNY BIO 500G BIOEDEN

Symbol: KASZAPECZAKBE
6.29
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 9.99
Paczkomaty InPost 9.99
Kurier INPOST 19.99
Kurier DPD 19.99
Dostępność Mało
Waga 0.51 kg

Masz pytanie? Skorzystaj z live czatu

Zostaw telefon
Kasza pęczak, jest to kasza jęczmienna - charakteryzująca się całymi ziarnami jęczmienia. nie są one łamane, kruszone i rozdrabniane, a jedynie obrane z łuski omielone. Kasza pęczak jest wyśmienitą bazą do wszelkiego rodzaju sałatek, jak również do dań ciepłych. Pęczakko czy jako zamiennik ziemniaków w daniach mięsnych. Najbardziej przyjemną chwilą podczas jedzenia pęczaku jest kiedy ugotowany al dente pęka pod zębami uwalniając pełnię smaku dania. Jak ugotować pęczak? Gotowanie pęczaku nie jest trudne, najlepiej przepłukać ziarna kaszy pod bieżącą wodą na sicie do momentu aż poleci kryształowo czysta woda. DO garnka wlej 3 szklanki wody, lekko ją osól i dodaj odrobinę 2-3 łyżki oleju. Zagotuj wodę do wody dodaj szklankę uprzednio przepłukanego pęczaku. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz płomień pod garnkiem, gotuj na bardzo delikatnym ogniu nie mieszaj, przez 15-20 minut. Następnie wyłącz gaz i pozostaw kaszę do ????????????????????????????????