
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
- Kategorie
-
CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 NA 1,5kg OWOCÓW DIAMANT Z PEKTYNĄ 500G


Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 9.99 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.55 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907069000321 |
Masz pytanie? Skorzystaj z live czatu
Zostaw telefon |
Cukier żelujący Diamant 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie - gotujemy je 3 minuty! Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 3:1. Cukier żelujący Diamant 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Produkt pakowany jest w papierowe torebki 500 g.
Ważne wskazówki: Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.
Sposób użycia/Zastosowanie:
przepis podstawowy: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.
Konfitury z kawałkami owoców: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3 do 4 godzin. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Galaretki: 1,2 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
MASA NETTO: | Masa netto: 500g |
SKŁDNIKI: | cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny, środek konserwujący: sorbinian potasu. |
KRAJ POCHODZENIA: | POLSKA |
KONSERWANTY: | Produkt zawiera Konserwanty. |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: | Wartość energetyczna: 1681 kJ/396 kcal |
TŁUSZCZE: | Tłuszcz: 0,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g |
SÓL: | Sól: 0,04g |
WĘGLOWODANY: | Węglowodany 97g w tym cukry 97g |