• Kategorie
  • CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 NA 1,5kg OWOCÓW DIAMANT Z PEKTYNĄ 500G

Symbol: 5907069000321
9.24
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 9.99
Paczkomaty InPost 9.99
Kurier INPOST 19.99
Kurier DPD 19.99
Dostępność Mało
Waga 0.55 kg

Masz pytanie? Skorzystaj z live czatu

Zostaw telefon

Cukier żelujący Diamant 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie - gotujemy je 3 minuty! Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 3:1. Cukier żelujący Diamant 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Produkt pakowany jest w papierowe torebki 500 g.
Ważne wskazówki: Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.

Sposób użycia/Zastosowanie:

przepis podstawowy: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.
Konfitury z kawałkami owoców: owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3 do 4 godzin. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Galaretki: 1,2 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

MASA NETTO: Masa netto: 500g
SKŁDNIKI: cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny, środek konserwujący: sorbinian potasu.
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
KONSERWANTY: Produkt zawiera Konserwanty.
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: Wartość energetyczna: 1681 kJ/396 kcal
TŁUSZCZE: Tłuszcz: 0,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
SÓL: Sól: 0,04g
WĘGLOWODANY: Węglowodany 97g w tym cukry 97g